ПОЛЕТАРАЦИ И ПЧЕЛИЦЕ "ПОЗДРАВИЛИ" ДОЛАЗАК ПРОЛЕЋА
25.03.2017

ПОЛЕТАРАЦИ И ПЧЕЛИЦЕ "ПОЗДРАВИЛИ" ДОЛАЗАК ПРОЛЕЋА

 

Око 250 полетараца и пчелица са својим вођама, из осам одреда извиђача Града Ниша, окупили су се у Спомен парку "Бубањ" на традиционалној акцији "Љубичице, лепо ти је лице". Учеснике ове активности најмлађих чланова извиђачке организације Ниша, узраста од 7 до 11 година, након уводне речи Момчила Петковића, старешине Савеза Извиђача града Ниша, поздравио је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула а акцију је отворио генерал потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске Србије. Генерал Симовић је истакао значај постојања и важност садржаја рада извиђачке организације у психофизичком развоју младих и у одбрани земље.

Одред извиђача "Краљ Петар - Први", седамнаест година је домаћин и организатор ове активности која је замишљена као извиђачки поздрав пролећу и представља прво веће окупљање нишких полетараца и пчелица почетком године, каже Петар Стаменковић, старешина одреда. Спомен парк "Бубањ" у Градској општини Палилула је идеално место за наше активности у природи. Ове године полетарци и пчелице су се такмичили на полигону спретности, у познавању путних знакова, штафети, игри меморије, извиђачком квизу, и у још неколико теренских игара намењених овом узрасту. У програмском делу савладани су захтеви вештине "Ватрогасац", уз помоћ припадника нишке Ватрогасне бригаде и Добровољног ватрогасног друштва.

Најуспешнија је ове године била екипа јата "Пингвини" из одреда "Краљ Петар - Први". Друго место је освојила екипа "Нааааар" из одреда "Лола" а треће место је припало полетарцима и пчелицама одреда извиђача-поречана Школски брод "Јадран". У завршном делу акције "Љубичице, лепо ти је лице", малишани и њихове вође-предводници имали су могућност да се опробају у јахању коња, захваљујући дугогодишњој сарадњи одреда са Управом Коњичког клуба "Нониус". Иначе, поводом Дана државности, ове године је Савезу извиђача града Ниша за изузетне резултате, додељен орден – Златна медаља за изузетне заслуге. (ЕКОполис)

Real time web analytics, Heat map tracking