ЗАСТАВА ПАЛИЛУЛЕ НА МОН БЛАНУ
22.08.2017

ЗАСТАВА ПАЛИЛУЛЕ НА МОН БЛАНУ

 

Нишлијке Ана Паламаревић и Душица Живковић, чланице Планинарског друштва "Видлич", испод својих гојзерица оставиле су Олимп, Триглав, Мусалу, Ђеравицу, Пенинаске Алпе, Карпате. А овог лета освојиле су и Мон Блан, кров Западне Европе.

Обзиром да је Ана васпитач у Предшколској Установи "Пчелица" а Душица учитељица у ОШ нЦар Константин", оне су и поред свих породичних и радних обавеза обезбедиле потребна средства да остваре давно прижељкиван циљ. Освајање највишег врха Западне Европе и Алпа, Мон Блана, који се налази на 4.809 метара надморске висине, подржала је и Градска општина Палилула, каже председник Александар Ждрале.

"Данашњи начин живота у градовима чини планинарење све популарнијим спортом и начином рекреације а Ана и Душица га преопручују пре свега деци и то из више разлога. Као васпитачи и просветни радници о томе имају јасан став. "Боравак у природи нема алтернативу. Потребно је да од малена деца и млади стекну здраве животне навике а бављење спортом је једна од активности на том путу.

Real time web analytics, Heat map tracking