OVOGODIŠNJA KAMPANJA-"VODE I OTPADNE VODE"
REŠAVAJU SE INFRASTRUKTURNI I KOMUNALNI PROBLEMI U PALILULI
ALEKSANDAR ŽDRALE GOST RADIO GLAS-A EPARHIJE NIŠKE

OVOGODIŠNJA KAMPANJA-"VODE I OTPADNE VODE"
22.03.2017

ОВОГОДИШЊА КАМПАЊА-"ВОДЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ"

Institut za javno zdravlje Niš, u svojstvu koordinatora aktivnosti u Nišavskom i Topličkom okrugu, u saradnji sa Specijalnom školom sa domom učenika „Bubanj“ i Gradskom opštinom Palilula, obeležili su Svetski dan vode, manifestacijom koja je  održana u prostorijama Specijalne škole Bubanj. Ovogodišpnja poruka OUN koju ističu u svetu, odnosi se na smanjenje produkcije i povećanje ponovne upotrebe otpadnih voda.

  

REŠAVAJU SE INFRASTRUKTURNI I KOMUNALNI PROBLEMI U PALILULI
21.03.2017

РЕШАВАЈУ СЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ И КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ У ПАЛИЛУЛИ

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale i zamenik predsednika Nikola Božić sa članovima Saveta građana Donjeg Međurova, obišli su lokacije u ovom selu, u ulicama „Maršala Tita“ i „Vojislava Ilića“, gde su otpočeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

 

ALEKSANDAR ŽDRALE GOST RADIO GLAS-A EPARHIJE NIŠKE
16.03.2017

АЛЕКСАНДАР ЖДРАЛЕ ГОСТ РАДИО ГЛАС-А ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ

Gradska opština Palilula jedna je od šest najsiromašnijih naselja u Srbiji, ima brojne komunalne probleme ali i viziju kako da ova gradska opština nađe rešenja za prevazilaženje stanja.

  

SA GRAĐANIMA NASELJA “9.MAJ” RAZGOVARALI ČELNICI GRADA I OPŠTINE PALILULA
16.03.2017

СА ГРАЂАНИМА НАСЕЉА “9.МАЈ” РАЗГОВАРАЛИ ЧЕЛНИЦИ ГРАДА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Gradonačelnik grada Niša Darko Bulatović sa predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandom Ždraletom i zamenikom predsednika opštine Palilula Nikolom Božićem, obišli su stanovnike “Naselja 9.Maj”(Novo Selo).

ŠKOLA „BRANKO RADIČEVIĆ“ U GABROVCU OBELEŽILA 139.GODIŠNJICU RADA
15.03.2017

ШКОЛА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ У ГАБРОВЦУ ОБЕЛЕЖИЛА 139.ГОДИШЊИЦУ РАДА

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu obeležila je 139.godišnjicu postojanja i uspešnog rada. Ova obrazovna ustanova jedna je od najstarijih škola u Nišavskom okrugu.

SUSRET SA STANOVNICIMA LALINCA
15.03.2017

СУСРЕТ СА СТАНОВНИЦИМА ЛАЛИНЦА

U organizaciji saveta građana sela Lalinac organizovan je razgovor stanovnika ovog sela sa gradonačelnikom Grada Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandrom Ždraletom.

DEPONIJA UMESTO BAGREMARA
13.03.2017

ДЕПОНИЈА УМЕСТО БАГРЕМАРА

Ulica Miloša Đurića na Bubnju, dva kilometra od centra grada i dalje bez kanalizacije i asfalta. Stanovnici te ulice žale se i na bagremar, koji je zbog neodržavanja i bacanja đubreta, postao još jedna divlja deponija.

IZMENA STATUTA, PLANOVI I PROGRAMI RAZVOJA
9.03.2017

ИЗМЕНА СТАТУТА, ПЛАНОВИ И ПРОГРАМИ РАЗВОЈА

Šesta redovna sednica Skupština Gradske opštine Palilula, kojom je predsedavala Adriana Anastasov, održana je 9.marta u sali Niškog kulturnog centra.

ČESTITKA PREDSEDNIKA POVODOM 8.MARTA
8.03.2017

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ПОВОДОМ 8.МАРТА

U svetu se 8.mart obeležava kao Međunarodni dan dostignuća žena u borbi za ravnopravnost u svim oblastima života. Bez podizanja svesti o ulozi žene i njihovoj ravnopravnosti u društvu teško je i zamisliti napredak na tom području zaštite ljudskih prava.

MALI FUDBALERI SA DELIJSKOG VISA IDU NA BALKANSKO PRVENSTVO
7.03.2017

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ СА ДЕЛИЈСКОГ ВИСА ИДУ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

Pioniri Fudbalskog kluba “Delijski Vis”, generacija igrača 2002, postigli su  početkom marta meseca, veliki uspeh. Osvojili su prvo mesto u svojoj kategoriji, na  finalnom turniru za prvaka Srbije u sezoni 2016/2017, koji je održan u Grockoj.

EMS-AKCIJA SEČE RASTINJA I REMONT U KORIDORIMA DALEKOVODA U PALILULI
6.03.2017

ЕМС-АКЦИЈА СЕЧЕ РАСТИЊА И РЕМОНТ У КОРИДОРИМА ДАЛЕКОВОДА У ПАЛИЛУЛИ

Direkcija za prenos električne energije Pogon prenosa Kruševac, obavestila je Gradsku opštinu Palilula u Nišu o izvođenju akcije seče rastinja u koridorima dalekovoda 110kU, 220 kU i 400 kU na teritoriji opštine Palilula.