PIRDOP-NASLEĐE OČUVANO KROZ VEKOVE
DELEGACIJA OPŠTINE PALILULA NA SVEČANOSTI OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE PIRDOP
AKCIJE UKLANJANJA DIVLJIH DEPONIJA I ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA U OPŠTINI PALILULA

PIRDOP-NASLEĐE OČUVANO KROZ VEKOVE
24.07.2017

ПИРДОП-НАСЛЕЂЕ ОЧУВАНО КРОЗ ВЕКОВЕ

Delegacija Gradske opštine Palilula Niš, koju je predvodio predsednik opštine Aleksandar Ždrale, prisustvovala je svečanosti povodom Dana opštine Pirdop u Republici Bugarskoj.

 

DELEGACIJA OPŠTINE PALILULA NA SVEČANOSTI OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE PIRDOP
22.07.2017

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА НА СВЕЧАНОСТИ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ ПИРДОП

Tradiocionalnim okupljanjem stanovnika i svečanošću na platou arheološkog parka „Jelenska bazilika“ opština Pirdop u Bugarskoj, obeležila je Dan opštine u subotu 22.jula 2017.godine.

 

AKCIJE UKLANJANJA DIVLJIH DEPONIJA I ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA U OPŠTINI PALILULA
19.07.2017

АКЦИЈE УКЛАЊАЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА И ОДРЖАВАЊА ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

U okviru planske aktivnosti održavanja zelenih površina i ulične higijene u Gradskoj opštini Palilula, radnici sektora čistoće i sektora zelenilo JKP Mediana, od 17-18.jula, uklonili su divlje deponije oko pijace „Bubanj u ulicama „Gligorija Đaka“, „Jovana Babunskog“, „Stevana Sremca“ i „Gavrila Principa“ do Rudničke ulice.

 

POHOD NA NAJVIŠI VRH ZAPADNE EVROPE I ALPA UZ PODRŠKU OPŠTINE PALILULA
10.07.2017

ПОХОД НА НАЈВИШИ ВРХ ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ И АЛПА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Nišlijke Ana Palamarević i Dušica Živković, ispod svojih gojzerica ostavile su Olimp, Triglav, Musalu, Đeravicu, Peninaske Alpe, Karpate, a sada im je cilj Mon Blan, krov Zapadne Evrope. " Današnji način života u gradovima čini planinarenje sve popularnijim sportom i načinom rekreacije, a Ana i Dušica ga preopručuju pre svega deci i to iz više razloga. Ovu aktivnost, po rečima predsednika Aleksandra Ždraleta je podržala i Gradska opština Palilula. Fotografije sa vrha TODORKA 2746mnv - Pirin planina, u Bugarskoj.

 

ĐACIMA GENERACIJE SPECIJALNIH ŠKOLA NAGRADE OPŠTINE PALILULA
06.07.2017

ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА НАГРАДЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Učenicima generacije Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.Oktobar“, povodom završetka školske godine, predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, uručio je prigodne poklone.

 

PRIZNANJE SV. NIKITA REMIZIJANSKI PREDSEDNIKU SRBIJE
05.07.2017

ПРИЗНАЊЕ СВ. НИКИТА РЕМИЗИЈАНСКИ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

Povodom dana Opštine Bela Palanka, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno je priznanje Sveti Nikita Remizijanski za izuzetne rezultate u razvoju Bele Palanke. U ime predsednika Srbije priznanje je primio Nikola Selaković generalni sekretar predsednika Republike Srbije.

 

„ŽENE NA PREKRETNICI“ U OPŠTINI PALILULA
04.07.2017

„ЖЕНЕ НА ПРЕКРЕТНИЦИ“ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Predstavnice Udruženja „Žene na prekretnici” posetile su Gradsku opštinu Palilula u Nišu, gde ih je primio Aleksandar Ždrale, predsednik opštine.

ODRŽAN TREĆI BAZAR ZDRAVLJA U OPŠTINI PALILULA
01.07.2017

ОДРЖАН ТРЕЋИ БАЗАР ЗДРАВЉА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Gradska opština PALILULA, ovog vikenda (u subotu 1.jula), bila je domaćin „BAZARU ZDRAVLJA», zdravstvenoj aktivnosti koja se ostvaruje u saradnji sa Domom zdravlja u Nišu. Ovom prilikom građani su mogli da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta.

 

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSEDNICIMA SKUPŠTINSKIH KOMISIJA
29.06.2017

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦИМА СКУПШТИНСКИХ КОМИСИЈА

Predsednica Skupština Gradske opštine Palilula, Adriana Anastasov održala je radni sastanak sa predsednicima skupštinkih komisija.

 

ĐACIMA GENERACIJE, POVODOM VIDOVDANA, NAGRADE
26.06.2017

ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ, ПОВОДОМ ВИДОВДАНА, НАГРАДЕ

U atrijumu Sabornog hrama u Nišu, održana je „VIDOVDANSKA AKADEMIJA“ sa blagoslovom NJegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog G.Teodosija Administratora Eparhije niške.

ODRŽANA MORAVSKA REGATA U ČAST UČITELJA VIDENA JOVANOVIĆA
24.06.2017

ОДРЖАНА МОРАВСКА РЕГАТА У ЧАСТ УЧИТЕЉА ВИДЕНА ЈОВАНОВИЋА

Idealni vremenski uslovi učinili su da se predviđen program spusta Južnom Moravom, od sela Klisure u opštini Doljevac do sela Lalinac u Gradskoj opštini Palilula proteklog vikenda ostvari u potpunosti. Sportsko rekreativni program 4.Moravske regate "Učitelj Viden Jovanović", imao je za cilj da prikaže veštine i spretnost učesnika regate, koje zahteva rafting kao ekstremni sport, da promoviše lepote Južne Morave i aktivnosti zaštite životne sredine.