• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ПРИЈЕМ И АКАДЕМИЈА СЕЋАЊА НА ДР МИОДРАГА ЛАЗИЋА

Autor:

За представнке Удружења КОРЕНИ, госте из Републике Српске и ћерку др Миодрага Лазића, Нину Лазић, председник Градске општине Палилула Ниш Братислав Вучковић, приредио је пријем поводом обележавања годишњице смрти ратног хирурга др Лазе.

Прошло је четири године од смрти "РАТНОГ ХИРУРГА“ др Миодрага Лазића. Палилула не заборавља своје хероје, истакао је Братислав Вучковић...Дубоки су "КОРЕНИ" наши...Доктор Лаза је херој нације!
Др Миодраг Лазић је човек кога сви у Републици Српској као икону чувају на зиду и не обележавају само његове дане, него је код њих сећање свакодневно, није овако ритуална као сада, подвукао |е Братислав Благојевић председник Удружења "Корени" Србије.

У Нишком културном центру одржана је комеморативна академија поводом годишњице смрти др Миодрага Лазића. По речима Дејана Антића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на четврту годишњицу од упокојења др Миодрага Лазића, Савез српских удружења "Корени" организовао је и полагање венаца и свечану комеморативну академију. "Др Лазић је омиљена личност у Републици Српској, а ево захваљујући удружењу 'Корени' и ми данас у Нишу по први пут организујемо свечану академију односно академију сећања на др Миодрага Лазића и колико чујемо намера удружења јесте да то буде традиција, да се сваке године 14. априла у Нишу сећамо др Миодрага Лазића", казао је Дејан Антић.
 

close