• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

У НАСЕЉУ СТОЧНИ ТРГ ОТВОРЕНО РЕЦИКЛАЖНО ДВОРИШТЕ

Autor:

ЈКП „Медиана“ је у прошлој години уклонила 11.000 метара кубних отпада са дивљих депонија. Након уклањања оне се појављују на истим местима, али појављују се и на новим. Као системски вид борбе против тога отворено је и треће рециклажно двориште у граду. Након рециклажних дворишта у насељу Црвена звезда  у улици Бранка Крсмановића, рециклажно двориште је отворено у насељу Сточни трг у Градској општини Палилула.

„Отварањем овог рециклажног дворишта очекујемо ефикасније решавање одлагања отпада, односно да смањимо појаву дивљих депонија у овом делу града. Такве појаве су овде биле честе. Овде смо дневно одвозили смеће са ове мини дивље депоније, и због те навике људи да овде одлажу смеће отворили смо ново рециклажно двориште“, истакао је Иван Михајловић, Вршилац дужности. директора ЈКП „Медиана“.

Грађани у рециклажним двориштима могу бесплатно да одложе било који отпад, а запослени ће им помоћи у сортирању. Готово трећина отпада из ових дворишта буде рециклирано. Такође, „Медиана“ на позив грађана може да постави сандуке, али та услуга се плаћа. Михајловић додаје да је ово системски начин да реши проблем с дивљим депонијама, јер не могу да постигну да уклоне све дивље депоније. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је навела да колико год „Медиана“ има радника не може да очисти све. „Град не прљају гости који долазе у град, већ ми сами који живимо овде. Због тога би требало више да обратимо пажњу на хигијену. Суштина рециклажних дворишта је и да људи који се бави откупом сировина све оно што им није потребно донесу овде, а не да тај отпад завршава негде на обали реке“, нагласила је Сотировски.

Из ЈКП „Медиана“ очекују сличан резултат као у насељу Црвена звезда, где се више не појављују нове дивље депоније. Радно време рециклажног дворишта је од 8 до 20 сати.(Д.Видојковић)

close