• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ВЕЋА ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА УДРУЖЕЊА И СПОРТСКИХ КОЛЕКТИВА

Autor:

Скупштина градске општине Палилула на 21. седници, која је одржана 5.априла у сали Нишког културног центра, усвојила је ребаланс буџета са изменом и допуном Кадровског плана Управе Градске општине Палилула за 2023.годину. Према речима председника општине Братислава Вучовића, овом одлуком повећана су средства из буџета за удружења у области спорта и културе. „Општина полаже велики значај ангажовању удружења и спортских колектива. Расписан конкурс општине за пројекте у првом кварталу ове године показао је велико интересовање за овај вид подршке. Зато смо одлучили да повећамо одређене износе, не само за спортске колективе, већ и за остала удружења, јер се остварују бројне активности које су од значаја за све грађане Палилуле. То смо на овој седници усагласили са нашим планским документима.

Одборници Скупштине упознати су и са Послеревизионим извештајем о мерама исправљања Државне ревизорске институције. Председник Вучковић је нагласио да су те примедбе исправљене и да је задовољан извештајем, који показује да општина Палилула ради на законит начин.

На седници је разматран и нови концепт организовања традиционалне манифестације „Палилулско вече“. Председник Вучковић је најавио могућност продужетка трајања те манифестације. „Предложићемо Граду да Палилулско вече не траје само један дан, већ да то буду „Палилулски дани“, са више садржаја. Према најавама из ФК „Раднички“ Ниш, очекује се да у склопу обележавања сто година од оснивања клуба, један дан продужене „Палилулске вечери“ буде посвећен и „Реалу са Нишаве“.( Д.Видојковић)

close